معرفی هنرمندان
سیراک ملکنیان
سیراک ملکنیان (1310-1403) نقاش ارمنی – ایرانی و از پیشگامان هنر نوگرای ایران بود. او در آثارش به شیوهی انتزاعی با تاکید بر خط و فرم به نمایش مناظر میپرداخت. او با زبانی منحصربهفرد طبیعت را به تصویر میکشید، زبانی که نه واقع گرا هست و نه فراواقع گرا.
سیراک در ابتدا از پیشگامان نقاشی فیگوراتیو بود. او به همراه گروهی از هنرمندان با مرکزیت مارکو گریگوریان نقاشی فیگوراتیو ایران را که تحت تاثیر امپرسیونیستها بود به سمت اکسپرسیونیسم سوق دادند. آنها علاوه بر تغییر در فرم ساختار نقاشی، در مضمون هم تحول ایجاد کردند.

ملکنیان در آثار انتزاعیاش بیش از این که دل در گرو رنگ یا بازنمایی طبیعت داشتهباشد، در پی شناخت عمیق و مدام از طبیعت بود. در آثارش ترکیببندی دقیق اشکال هندسی و بهرهگیری از خط به شکل هوشیارانه دیده میشود. او شیفتهی طبیعت است اما طبیعتی که او تصویر میکند بیشتر نمودی عرفانی و شهودی از زمین دارد. او ایران را جوری به تصویر میکشد که گویی از داخل هواپیما به زمین زیر پایش نگاه کردهاست. گاهی هم نقاشیهای او شبیه زمینهای گل آلود ترکخورده اند که به قسمتهای مختلف هندسی تقسیم شدهاند. نتیجه تصویری انتزاعی است که دوری و نزدیکی حرکت و سکون و بیکرانگی را القا میکند.
گروه سرانی مفتخر به طراحی و تولید قابهای سفارشی متعدد برای آثار این هنرمند بودهاست.